Ove nedjelje na Lebinom trgu u općini Gornji Vakuf – Uskoplje točno u podne održao je se mirni prosvjed zbog, kako su naveli organizatori, smrti demokracije!

Također, svi koji žele doći pozvani su ponijeti svijeće kako bi se ukazalo na netrasparentan proces prebrojavanja glasova u ovoj srednjobosanskoj općini gdje je Sead Čaušević, kandidat za načelnika iz redova SDA, u krajnje sumnjivim izbornim okolnostima u 135 glasova razlike pobijedio kandidata HDZ-a BiH Gorana Matišića.

Ističe se da je Središnje izborno povjerenstvo prestalo brojati glasove pristigle poštom kada je Matišić smanjio Čauševićevu prednost i došao na prag pobjede.

“Itekako osnovano smo očekivali pobjedu i u Gornjem Vakufu-Uskoplju. Jako smo razočarani procesom koji se vodio oko dopisnog glasovanja. Javno je bio dostupan broj odobrenih registriranih birača putem pošte (oko 1600 za ovu općinu). U trenutku brojanja, kada je naš kandidat Dražen Matišić smanjio razliku na svega 130 glasova, prestalo je brojanje ostale pošte i imamo opravdane sumnje da je izvršena izborna krađa”, kazao je Radoje Vidović, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna.

vecernji.ba