U OŠ fra Mije Čuića u Bukovici i njezinoj područnoj školi u Briišniku svečano su obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Za ovu su se svečanost učenici već danima revno pripremali, uz svesrdnu pomoć svojih majki, baka, učiteljica i razrednika, te su se danas svi zadovoljno okupili oko bogatih i maštovito urešenih trpeza. U pravom, blagdanskom ozračju uz svećenički blagoslov, izrekli su  Bogu svoje zahvalne molitve ne zaboravljajući one koji danas na svome stolu nemaju kruha.

Neki su u svojim učionicama mijesili i pekli slasna peciva, drugi su folklorom iskazali poštovanje svojim predcima, a svugdje je bilo i prekrasnih, prigodnih recitacija i likovnih radova, stoga sa zadovoljstvom možemo reći da je ova svečanost u ovoj školi obilježena dostojno svoje važnosti.

Tradicionalna manifestacija Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje održana je i u brišničkoj osnovnoj školi. Poseban je to dan našim osnovcima jer, uz pripremljene recitacije, igrokaze i prigodne plakate, veoma se trude oko uređivanja svoga štanda na kojemu se nađe mnoštvo tradicionalnih prehrambenih i drugih proizvoda, a onda slijedi izbor najljepšega, najzanimljivijeg i najizvornijeg štanda. Natjecateljski karakter svakako pridonese bogatstvu i sadržajnosti ove manifestacije. Ove godine najbolji je bio drugi razred, a radost koju su pokazali bila je poticajna.

Fra Petar Drmić je blagoslovio plodove zemlje i vrijednih ruku, a onda je uslijedilo blagovanje pripremljenoga, što učenike posebno veseli, navdode, između ostaloga na mrežnoj stranici OŠ fra Mijo Čuić Bukovica.

OŠ fra Mijo Čuić Bukovica/Tomislavcity

Više fotografija u galeriji.