Visoki časni sud HDZ-a danas je donio odluku o isključenju iz stranke člana Predsjedništva HDZ-a i kandidata za predsjednika ličko-senjske županijske organizacije HDZ-a Darka Milinovića. Odluka je bila jednoglasna.

Organiziranjem dolaska stotinjak članova HDZ-a, pretežno iz Gospića, u  Središnjicu HDZ-a u Zagrebu u srijedu 29. kolovoza te svojim postupcima i javnim nastupima, Milinović je djelovao protivno temeljnim vrijednostima i načelima HDZ-a te uzrokovao štetne posljedice za ugled i političke interese naše stranke, odnosno počinio osobito teške povrede članskih obveza, pojasnio je HDZ u priopćenju.

Darko Milinović potom je ocijenio da je odluka Visokog suda časti HDZ-a o njegovom isključenju iz stranke “neopravdana i nedemokratska” te je najavio da će idućih dana održati konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o novonastaloj situaciji. U kratkoj izjavi Milinović svojoj stranci želi sve najbolje.

“Visoki časni sud HDZ-a donio je jednoglasnu odluku”, rekao je nakon jednoipolsatne sjednice predsjednik suda Davor Miličević. Početkom siječnja Milinović je zbog nepoštovanja stranačke discipline bio opomenut, a takve su se stvari nastavljale događati, dodao je.

Članica Visokog suda časti Marija Vučković kazala je kako je iz dostavljenih materijala Visokom časnom sudu bilo jasno da se radi o teškim povredama stranačkih obveza koje su se kontinuirano ponavljale. “Kome će se žaliti. Samim ulaskom u stranku, dali ste na neki način svoj potpis da ćete poštovati Statut”, zaključio je Miličević koji nije želio spekulirati koji su daljnji potezi Darka Milinovića.

hrt.hr

Foto: Pixell