Na protekloj sjednici OV-a Tomislavgrad održanoj 6. svibnja (četvrtak) vijećnik Ivica Kelava iznio je niz laži i neistina na račun dvoje vijećnika naše stranke (Ilije Papića i Ivana Juriča).

Naime. na vrlo agresivan i bezobrazan način optužio je naše vijećnike da su prevarili svoje stranačke kolege i na prevaru ušli u Općinsko vijeće kazavši, a usput i pročitavši, dopis koji je on od nekoga, navodno, dobio.

U tom dopisu se spominje gosp. Božo Drmić koji je, navodno, ovom navodnom prevarom oštećen za određeni broj glasova koji bi po njemu bio dovoljan za ulazak u Općinsko vijeće.

Općinski odbor HDZ 1990 Tomislavgrad s gnušanjem odbacuje ovakve tvrdnje Ivice Kelave i daje na uvid svekolikoj tomislavgradskoj javnosti dokumente koji su pravovremeno pristigli iz SIP-a (Središnje izborno povjerenstvo) kao dokaz da smo iskreno i pravovremeno reagirali na ove optužbe.

Općinsko izborno povjerenstvo je na lokalnim izborima imalo dvije prijave za nedopušteno ponašanje protiv HDZ 1990, a obje ih je podnio spomenuti gospodin. Stoga jasno i nedvosmisleno odbacujemo svaku tvrdnju i pomisao da smo učinili nekakvo kriminalno djelo ili izbornu prevaru.

Svaki kandidat ima pravo nadati se i raditi u tom smjeru da uđe u općinsko vijeće, ali u našem slučaju postigli smo rezultat koji nam daje dva mjesta u Vijeću i ušla su dva kandidata s najvećim brojem glasova.

Gospodin Kelava već duže vremena svojim vrlo agresivnim ponašanjem na sjednicama OV-a Tomislavgrada dovodi iste do granica regularnosti. Takvo što je učinio i na zadnjoj sjednici sjednici kada je vrijeme izlaganja vijećnika Ante Đikića, a ne slažući se s istim, umjesto replike krenuo prema vijećniku Đikiću s namjerom da fizički spriječi njegovo daljnje izlaganje. Veći incident je spriječen samo zahvaljujući smirenosti i odvažnosti vijećnika Đikića i prekidu sjednice.

Moramo kazati da zamjeramo i predsjedniku OV-a Tomislavgrad zato što nije prekinuo sjednicu i udaljio vijećnika Ivicu Kelavu sa sjednice. Budući da smo dokazali da su naši vijećnici potpuno na regularan i demokratski način preuzeli mandate u OV-u Tomislavgrad očekujemo da se gosp. Ivica Kelava javno ispriča našoj općinskoj organizaciji i našim vijećnicima i tako pokaže bar malo kulture i pristojnosti.

S poštovanjem OO HDZ 1990 Tomislavgrad