Baka Ljubica Đimber danas je navršila 99. godinu života. Od ranih sati uslijedili su posjeti i pozivi, a baku je posebno obradovala kći Mara Jolić koja je iznenadi svojim dolaskom iz tuđine.

Baka Ljubica u ovu ustanovu stigla je iz Eminova Sela prije pet godina. Rođena je u Sarajlijama. Rodila je petero djece od kojih je četvero živih i uglavnom su na radu u Njemačkoj.

Zdravlje je, kaže, još uvijek dobro služi, samo se, veli, nikako ne može naučiti hodati s kevom- Stalno je negdje zaboravlja, pa joj bit će i ne treba, šali se zajedno sa svojima najbližima.

Ljubicu, Bogu hvala, još dobro služe i vid i sluh. Zadovoljna je svojim životom i nada se da će doživjeti stotu, a tada će na slavlje, prema riječima njezine kćeri Mare, doći „šiš i goliš“.

Od radosti, baka Ljuba danas puno nije govorila. Srce joj je puno, tim više jer je kćer Mara najavila da će se za koji mjesec “zastalno” vratiti kući iz Njemačke, a onda će češće moći razveseliti svoju staru majku.

– Mirnijega i nenametljijega stvorenja od bake Ljube dugo nismo vidjeli. Zadivljujuće je i to kako je unatoč poznim godinama još uvijek potpuno prisebna, kaže nam s. Marija Landeka.

Baki Ljubici čestitamo njezin rođendan sa željom da joj se ispune sve njezine želje.

 

Z.S./ Tomislavcity

Foto: S. Marija Landeka