Iznimno lijepo vrijeme na trkačku je stazu izmamilo tridesetak trkača koji su na današnjem, 9. kolu Duvanjske trkačke lige nastupali na dvije dionice. Djeca su trčala 1 milju, a odrasli 5 km.

Kada je poredak u pitanju, u muškoj konkurenciji nije bilo iznenađenja, ali smo doživjeli nekoliko pomicanja vlastitih granica, što govori da naši najbolji trkači u središnji dio trkačke sezone ulaze s velikim rastom u formi.

Tako je Vinko Sliško i danas bio prvi s vremenom 17,35 što je ujedno njegov najbolji rezultat ove sezone, a u istom trenutku i najbolje vrijeme ovogodišnje lige. Drugi je bio Džemal Bukvić s vremenom 18,31 te je to najbolje Džemalovo vrijeme na stazi dugoj 5 km. Vlastite granice pomjerio je i trećeplasirani Krešimir Tabak koji je utrku završio za 18,38. Posebno ističemo da je najbolji vlastiti rezultat postigao i Ivica Barišić (23,56).

Svima, a posebno Ivici, čestitamo!

Među ženama najbolja je bila Ruža Miškić s vremenom 24,19, druga je bila Josipa Baković 25,13, a treća Vesna Ćavar 25,27.

U utrci na milju možemo reći da smo imali dvije kategorije, jednu od dvanaest i drugu od devet godina. Među starijim dječacima najbrži je bio Nermin Zahirović (6,45), a drugoplasirani Nikola Duvnjak (6,54). Od mlađih su nastupali braća Galić. Andrija je utrku završio za 7,52, a Matej za 7,57. Sva četvorica su velike uzdanice i budućnost kluba.

DTL/Tomislavcity