Prije par mjeseci, nakon objavljivanja priče na portalu Tomislavcity o našem sumještaninu Dini Numiću – Mušinu, dosta Vas izrazilo je želju za pomoći u rješavanju stambenoga pitanja našem Dini! I zbog toga, osjećamo i dužnost i potrebu izvjestiti Vas da smo (fra Đoka ”Kap ljubavi” Tomislavgrad), u zajedništvu s načelnikom Ivanom Vukadinom (općina Tomislavgrad), ravnateljem centra za socijalnu skrb Tomislavgrad – Ilijom Krištom, Ibrahimom Kapetanovićem – predsjednikom Medžlisa Islamske zajednice Tomislavgrad i Staračkim domom Tomislavgrad, iznašli rješenje koje je (uvažavajući u obzir i Dinino zdravstveno stanje i životnu situaciju u kojoj se našao), trenutno najadekvatnije i jedino moguće rješenje.

Vjerujte da smo pokušali i razmišljali o više solucija, ali na koncu smo došli do toga da ćemo smještajući ga u Starački dom riješiti i druga pitanja vezana za Dinu! Imat će “krov nad glavom”, riješenu medicinsku skrb i sve ostalo što mu je potrebno za život. Dino će u Domu biti i društveno koristan na način da će u ustanovi i oko nje pomagati koliko bude mogao, (što ga posebno usrećuje), jer kako je kazao, pomažući stanovnicima Doma želi pokazati da želi i može uzvratiti dobro-dobrim…

Podsjećamo da je Dino nakon što je priča s portala izazvala “lavinu” reakcija, bio smješten u Hotel Tomislav, poslije toga je proveo nekoliko dana u bolnici u Livnu, par dana kod sestre i ujca u Gradišci i ponovno, zadnja dva tjedna, u Hotelu Tomislav.

Od srca zahvaljujemo svima Vama koji ste na bilo koji način pomogli našem Dini. Svakako, posebno hvala obitelji Ljubas (Hotel Tomislav), kod kojih je, bez ikakve naknade, Dino boravio!

I u ovu priču smo, kao i u svaku do sada “ušli “srcem! No, ovdje priča ne završava, jer fra Đoka je obećao Dini da smo tu i dalje za njega što god mu treba, jer naša srca i ured uvijek su “otvoreni” za sve ljude u potrebi!

HVALA VAM!

Kap ljubavi Tomislavgrad