Skupina od 30-ak djece osnovnoškolskog uzrasta iz župa Drvar i Bosansko Grahovo, u pratnji svoga župnika don Davora Klečine, posjetila je 20. prosinca Šibenik.

Put u Šibenik bio je nagrada djeci za sudjelovanje u kreativnim radionicama u kojima su tijekom došašaća izrađivali blagdanski nakit od čije su prodaje financirali sebi putovanje, ali i za njihov marljivi doprinos drugim župnim aktivnostima. Domaćin gostima iz Drvara i Grahova bio je župnik i upravitelj svetišta u Vrpolju don Ante Omazić, inače i sam podrijetlom iz Banjalučke biskupije, koji ih je dočekao pred šibenskom katedralom, a potom i proveo kroz ovo prelijepo zdanje upoznavši ih s njezinom prošlošću.

Djeca su imala prilike vidjeti i glasovitu katedralnu krstionicu, remek-djelo poznatog kipara Jurja Dalmatinca. Potom su djeca od Šibenske biskupije bila nagrađena posjetom nedavno otvorenom muzeju, odn. interpretacijskom centru katedreale sv. Jakova, takozvanom „Civitas sacra“, smještenom u palači Galbiani, koji je malene posjetitelje ostavio bez daha svojom opremljenošću i eksponatima.

Nimalo manje dojmljiv bio je uspon na tvrđavu sv. Mihovila odakle se pruža jedinstven pogled na grad Šibenik, Šibenski kanal i otoke šibenskog akvatorija. Posjet ovoj znamenitosti omogućio je ravnatelj Muzeja grada Šibenika Željko Krnčević, veliki prijatelj i čest gost u Bos. Grahovu i na planini Šator.

Nakon što su se djeca okrijepila u poznatom restoranu „Antin gušt“ uslijedio je u večernjim
satima posjet šibenskom adventu zvanom „Adventura“ smještenom u Đardinu, gdje su djeca kušala fritule, a potom su od domaćina bili počašćeni i klizanjem na prigodno postavljenom klizalištu. Razigrani i raspjevani mališani iz Bosne plijenili su pozornost svojom pojavom pa su završili i u prilogu lokalne Televizije Šibenik koji će biti emitiran koncem mjeseca. Djeca su se prepuna dojmova vratila u Drvar i Bos. Grahovo obogaćeni jednim novim duhovnim, kulturno-povijesnim, ali i zabavnim iskustvom koje im je dao drevni grad Šibenik.

(ŽGD)