Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice vojno redarstvene operacije Oluja na platou ispred kninske tvrđave u Kninu održan je prijem zapovjednika iz Domovinskoga rata.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović dodijelio je odlikovanje “Red Nikole Šubića Zrinskog” za iskazano junaštvo njihovih pripadnika u Domovinskom ratu Specijalnoj policiji MUP-a HR-HB, kao i pripadnicima I.,II.,III. i IV. gardijske brigade HVO-a.

Tom prigodom predsjednik Republike Zoran Milanović je rekao: „Odlikovanja su naša dug časti 25 godina nakon rata da odlikujem Hrvatske postrojbe iz BiH, to je jedno malo građansko hvala. To nije usmjereno ni protiv koga i motivaciju da se tako nešto učini je isključivo ljudska, jedna gesta zahvalnosti“.

U ime Specijalne policije MUP-a HR-HB odlikovanje je primio general Zlatan Mijo Jelić u pratnji zapovjednika Specijalne jedinice policije Livno bojnika Jure Granića i časničkog namjesnika Roberta Ćurčije.

S poštovanjem,

Tajnik udruge

 Robert Ćurčija