Prvi nositelj Wimbledona Novak Đoković slavio je u 1. kolu tog prestižnog Grand Slama protiv Philippa Kohlschreibera sa 6-3, 7-5, 6-3.

32-godišnji srpski tenisač ni u jednom trenutku nije bio u ozbiljnoj nevolji tijekom tog meča, a cilj mu je doći do petog naslova u Wimbledonu i ukupno 16. Grand Slama.

Nakon meča, reporter Nove TV Saša Lugonjić kratko je porazgovarao s Goranom Ivaniševićem, iznenađujućim novim čovjekom u Đokovićevom trenerskom timu.

“Naravno da sam bio iznenađen, to je bio jedan pozitivni šok večer prije nego što sam išao na put u Švedsku. Jednostavno velika stvar za mene i stvarno sam uživao u tom prvom nedjeljnom treningu. To je jedan nivo koji funkcionira nevjerojatno i drago mi je da sam dio tog tima. Jedan poseban dan za mene, rekao je Ivanišević te nadodao:

”Malo je sve to došlo na brzinu. Ipak, kad te zove Novak Đoković, to je kao da te zove Real Madrid. Teško je reći ne i ovaj tjedan će mi uvijek ostati poseban u mojoj trenerskoj karijeri. Tako da uživam u svakoj minuti i satu.”

Svjetski broj jedan će u idućem kolu igrati protiv Amerikanca Denisa Kudle.

Gol.hr