Zrakoplov Boeing 737 je unajmilo ministarstvo obrane. Vraćali su se s Kube u zračnu bazu na Floridi, a s piste su otklizali prilikom slijetanja. Nitko od 136 putnika i sedam članova posade nije teže ozlijeđen

Avion sa 136 putnika, koji je letio iz zaljeva Guantanamo u SAD, sletio je u rijeku St. Johns nakon što je promašio pistu u Jacksonvilleu na Floridi. Prema prvim informacijama, u bolnicu su prebacili 21 osobu, ali čini se da nitko nije teže ozlijeđen.

Zrakoplov Boeing 737 je unajmilo ministarstvo obrane. Vraćali su se s Kube u zračnu bazu na Floridi, a s piste su otklizali prilikom slijetanja. Prema pisanju lokalnih medija, u avionu je bilo 136 putnika i sedam članova posade.

Avion je nakon nesreće, srećom, prednjim dijelom zapeo u plitkom dijelu rijeke i nije potonuo.

Podsjetimo, prije deset godina Airbus 319 sletio je na rijeku Hudson. Zrakoplov je letio na liniji 1549 iz zračne luke LaGuardia u New Yorku prema Charlotteu u Sjevernoj Carolini.

Nesreća je proslavila kapetana Chesley “Sully” Sullenbergera III i prvog časnika Jeffa Skilesa. Oni su uspjeli Airbus A319 dovesti do sigurnog prizemljenja iako su prestala raditi oba motora.
Prema nekim izvješćima, tu nesreću je uzrokovalo jato ptica od kojih su dvije uletjele u motor Airbusa nekoliko minuta nakon polijetanja. Svih 145 putnika i pet članova posade je preživjelo.

Istraga će pokazati što se točno dogodilo u Jacksonvilleu i pod kojim je okolnostima zrakoplov projurio pistom pa završio u rijeci.

abcportal.info