Članovi KUD Duvanjske rose iz Berna u Švicarskoj, odnosno veterani NK Tomislavgrad Bern boravili su protekloga vikenda u Tomislavgradu gdje su odigrali prijateljsku utakmicu s veteranima HNK Tomislav čime su željeli učvrstiti prijateljske veze ova dva kluba.

Pored članova NK Tomislavgrad iz Berna, podrijetlom iz duvanjskog kraja, zadnjih godina aktivno igraju u klubu i članovi koji nisu podrijetlom iz Tomislavgrada. Tako je tu i jedan Španjolac iz La Corune, Hrvat iz Janjeva te članovi iz Hrvatske i drugih gradova BiH.

Iz Berna su zrakoplovom doletjeli u Split, odakle su autobusom hodočastili u Međugorje, a u popodnevnim satima su iz Međugorja stigli u Tomislavgrad na stadion HNK Tomislav gdje je odigrana prijateljska utakmica u kojoj su domaćini slavili rezultatom 6:1.

Nakon utakmice HNK Tomislav je organizirao zajedničku večeru i druženje članova oba kluba u klupskim prostorijama. Fešta i ugodno druženje potrajali su do ranih jutarnjih sati. Dan poslije igrači NK Tomislavgrad iz Berna obilazili su duvanjska sela i posjetili povratnike, članove Duvanjskih rosa.

Druženje se nastavilo uz večeru u Eco selu Grabovica, a nakon večere i prenoćišta u Splitu, uslijedio je i rafting na Cetini kraj Omiša. Umorni, ali i zadovoljni doživljenim članovi Duvanjskih rosa, bivši članovi NK Tomislavgrad Bern i bivši diplomati hrvatskoga
konzulata u Bernu zrakoplovom su se vratili u Bern.

Tekst i foto: Miro Šumanović/Tomislavcity

Više fotografija pogledajte u galeriji.