Odlazak Krunoslava Kiće Slabinca pogodio je poklonike glazbe. Generacijama je bio uzor, glazbena ishodišna točka, ispjevao je najbolje pjesme. Često se može čuti da su njegova crna ali i plava žena najemotivniji iskaz ljubavi i zaljubljenosti. A što tek reći o Kićinim pjesmama o slavonskoj zemlji i hrvatskom čovjeku općenito.

Mnogi sugrađani danas se prisjećaju susreta s Kićom. Kažu, bio je legenda, nenadmašan zabavljač. Naš vjerni čitatelj, Frano Akrap Tanje podsjetio nas je na gostovanje popularnoga Kiće na Lovačkoj večeri, koja je 2010. održana u hotelu Tomislav u Tomislavgradu. Kaže, na iznenađenje svih lovaca, Mićo Šarac je izvršio svoje obećanje i doveo Krunoslava Kiću Slabinca da oplemeni i oduševi na toj večeri. O atmosferi, doživljaju i provodu suvišno je trošiti riječi.

Na poslanoj fotografiji vidljivo je da Tanje i Piko ne kriju svoje zadovoljstvo što su u društvu takve glazbene veličine.

Tanje svoju poruku završava riječima: “Dragi Kićo neka ti je laka hrvatska zemlja. Ne plače danas samo slavonska ravnica nego i hercegovački kamen!”

Tomislavcity