Lijepa športska vijest dolazi nam iz Barcelone gdje je prestižni Ironman Triathlon završio naš Duvnjak Igor Mandušić. U utrci je sudjelovalo oko 3 tisuće triatlonaca, a i Igoru je ovo treći nastup na Ironmanu. Podsjetimo, prvi nastup na Ironmanu imao je 2013. u Zürichu, a drugi prošle godine u Barceloni.

-Jako sam zadovoljan nastupom, iako priznajem da su uvjeti bili dosta teški, osobito kod plivanja, jer ovdje se jučer vrijeme jako pogoršalo. Valovi su danas dosezali i tri metra, to još u životu nisam vidio! Vjetar nas je pratio i pri vožnji biciklom, ali oko deset sati vrijeme se smirilo. Trenutno s balkona gledam kako još neke kolege trče, dakle 13 sati. Strat je bio u 8 sati. Moja triatlonska utrka trajala je oko 10 sati i 10 minuta, kazao je Igor za Tomislavcity.

Po segmentima to je izgledalo ovako:

Ukupno vrijeme 10 h 09 min. 02 sec.

Po segmentima:

3.8 km plivanja (1h 04 min.)

180 km bicikla (5h 03 min.)

42 km trčanja (3h 54 min)

Tranzicije (prijelaz)

Plivanje-bicikl (4min 43. sec)

Bicikl-trčanje (3 min. 22 sec.)

Na ovome velikome natjecanju Igor je imao podršku supruge Kristine i sina Noe, koji su s njim bili u Barceloni, a tu je bilo i dvadesetak kolega triatlonaca iz BiH, Hrvatske i Crne Gore. Naravno, uz njega su bile i kolege iz AK Puls iz Tomisavgrada, ali i ostali sumještani koji su mu poželjeli sreći u uspješan nastup.

Od srca mu čestitamo ove vrhunske rezultate i što upravo na ovaj način promiče ime svoga grada!

Tomislavcity

Foto: Igor Mandušić/privatni album