Hrvatska večeras igra vrlo važnu, vjerojatno i krucijalnu utakmicu u kvalifikacijama za odlazak na Euro 2020.

Vatreni bi s pobjedom u Slovačkoj širom otvorili vrata Eura, remi bi bio zadovoljavajući ulov, a eventualni poraz bi do kraja zakomplicirao situaciju i unio veliki nemir u hrvatske redove.

Izvješća iz Slovačke govore da se čini kako su Vatreni u dobrom raspoloženju. S puno smijeha i zezancije odradili su sinoćnji trening, što bi trebalo značiti da nema većih nesuglasica i turbulencija, navodi između ostaloga gol.dnevnik.hr.

To je možda i najvažniji podatak uoči večerašnjeg okršaja na stadionu Anton Malatinský. Kada su Vatreni složni, ujedinjeni i orni, obično pruže barem dobru partiju. Hoće li to biti dovoljno za pobjedu, nitko ne može znati sa igurnošću, ali svakako da su šanse puno veće.

Iako su Slovaci domaćini i imaju vrlo dobru reprezentaciju, Hrvatska je ipak viceprvak svijeta i logično je da je favorit u ovoj utakmici. To jasno kazuju postavljeni koeficijenti. Domaće kladionice pobjedu Hrvatske plaćaju s 2,25, a pobjedu Slovačke s 3,50.

Sudeći prema izbornikovim riječima, Hrvatska će se postaviti vrlo ofenzivno i tražit će pobjedu. To sugerira i vjerojatni sastav. Prema posljednjim informacijama, nije se ništa bitno promijenilo u odnosu na spekulacije s početka tjedna.
Hrvatska bi trebala istrčati u sljedećoj postavi: Livaković – Jedvaj, Lovren, Vida, Barišić – Brozović, Modrić – Brekalo, Vlašić, Perišić – Rebić (Petković).

Sretno!

Dnenik.hr/Tomislavcity

Foto: Pixsell