Na godišnjoj Facebookovoj konferenciji F8 Mark Zuckerberg najavio je velike promjene za tu društvenu mrežu, vjerojatno najbrojnije dosad. Najviše je odjeknula najava o promjeni dizajna, pa tako logo Facebooka više neće biti kvadratnog oblika, već kružnog, a prvi put mijenja se i boja.

Mobilna aplikacija bit će pretežno bijela, a prepoznatljiva plava odlazi u povijest. Novi dizajn aplikacije uključivat će uglavnom površinske promjene. Grupe će imati istaknutiji položaj na News Feedu, a unutar njih dolaze i nove značajke.

Ipak, CNN prenosi da će News Feed, osim toga, ostati gotovo nepromijenjen. Slične promjene na desktop izdanju Facebooka pojavit će se kasnije ovog ljeta.

Najavljena je i opcija “Secret Crush”, slična dosadašnjem Facebook Datingu koji je bio dostupan samo u nekim zemljama. “Secret Crush” će funkcionirati na sličan način poput aplikacije Tinder, moći ćete označiti koja vam se osoba među vašim FB prijateljima sviđa i to će biti tajno, osim ako ta ista osoba ne označi da se i vi njoj sviđate.

Tada će vas FB “spojiti”. Osim toga, najavljene su i promjene na Messengeru. Aplikacija će zauzimati manje mjesta na mobitelima, a stiže i desktop verzija aplikacije. Na istoj konferenciji najavljeno je i da kreće testiranje skrivenih lajkova na Instagramu, što bi moglo u potpunosti promijeniti tu društvenu mrežu.

Time žele fokus s “popularnosti” i angažmana prebaciti na sam sadržaj. Zuckerberg je najavio i veći fokus na privatnost. “Znam da trenutno nemamo najsnažniju reputaciju što se privatnosti tiče, i to najblaže rečeno”, priznao je tijekom konferencije.

Bljesak.info