Folklorni ansambl Matice hrvatske Tomislavgrad prima nove članove. Voditeljica ansambla profesorica Mateja Dilber ove će godine, uz tradicionalne duvanjske, hercegovačke i slavonske koreografije, za nastupe u BiH i u inozemstvu, vježbati nove koreografije: Odlazak Mijata Tomića u hajduke, Linđo i Ero s onoga svijeta.

Pozivamo učenike i učenice 7. 8. i 9. razreda Osnovnih škola i učenike 1. razreda Srednjih škola da se jave na audiciju.

Audicija ce biti održana u ponedjeljak 28. siječnja 2019. godine u 20 sati u sali Gimnazije Marka Marulića. U slučaju lošeg vremena audicija će biti odgođena za idući ponedjeljak.

Ovom prigodom obavještavamo sve bivše i sadašnje plesače da smo u  Gimnaziji Marka Marulića dobili prostorije pa vas molimo da vratite nošnje. One će biti uskladištene do nastupa kada će ih zadužiti oni plesači koji na toj priredbi nastupaju.

Starim članovima koji iz bilo kojeg razloga više ne plesu  poručujemo da su im vrata plesnoga ansambla Matice hrvatske uvijek otvorena, sadašnjim plesačima čestitamo na ustrajnosti u promociji narodnog blaga, a onima koji se odluče postati naši članovi za sretan početak  reći ćemo: dobro došli u brojnu; glazbenu, pjevačku i plesnu obitelj Matice hrvatske Tomislavgrad.

Matica hrvatska Tomislavgrad