U nedjelju 4. listopada otvorena je lovna sezona LU Zavelim Roško Polje. Zbog Covida 19 ovaj put domaćini su odlučili otvoriti lov bez pozivanja i sudjelovanja gostiju, osim dvojice Ljubušaka (Dominika i Dražana), dvojice Posušaka (Ivice i Damira) te dvojice Gruđana (Ćipe i Picmana) koji su godinama članovi ove Udruge.

Nakon obilne kiše i jakoga juga koje je puhalo sa subote na nedjelju, vrijeme se ujutro  popravilo tako da je kiša prestala, a jugo utihnulo. Oko pola sedam tridesetak lovaca krenulo je put Zavelima gdje se lovilo divlju svinju i štetočine. Kao i svaki put prije polaska slijedile su upute lovcima od lovnika i predsjednika, a odnosile su se na pojačani oprez radi sigurnosti svih sudionika u lovu, a isto tako i vjernih pomagača pasa goniča – njih desetak.

Lov je protekao bez lovine. Unatoč tomu mjesta nezadovoljstvu nije bilo, jer svima je dobro znano da je lov prije svega druženje. Po okončanju lova završili smo u Rogovima gdje smo uz hranu, piće i glazbu uživali do večernjih sati.

Valja istaknuti da se i prilikom ovog lova moglo vidjeti nekoliko srna što je dobar znak koji govori da lovište nije pusto. U nadi i vjeri u Boga da će i ova neugodna pošast zvana korona proći (neće vječno trajati) veselimo se budućim druženjima kakva smo imali i ranije

Dobra kob!

Ante Đikić/Tomislavcity