U mjesecu listopadu obilježavaju se Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Djeca u svim duvanjskim osnovnim školama, sa svojim učiteljima i nastavnicima, te uz pomoć roditelja i ove su godine pripremili prigodne izložbe.

Prigodan program i aktivnosti u povodu Dana kruha danas su upriličeni u tomislavgradskome Dječjem vrtiću. Tamo je bilo vrlo veselo i živo. Mala kuharska radionica organizirana je za djecu i rodtelje, a odazvale su joj se ne samo mame i tate već i seke, tete i bake.

Zatekli smo ih kako mijese tijesto i maštovito rukama, ali i uz pomoć kalupa, oblikuju različita peciva: pletenice, cvjetiće, zvijezde, kruh, srca… Ni odrasloj “djeci” nije mrsko što su na satak vremena zaboravili biti veliki i po strani ostaviti svakodnevne poslove i brige. Ističu i da je dobro da se kao roditelji barem jednom ili dvaput godišnje sretnu u ovoj ustanovi, razgovaraju i druže. Eto, jednu takvu priliku iskoristili su upravo danas u prijepodnevnim satima.

Iskrenu zahvalu što su se odazvali ovoj radionici svima njima uputile su odgojiteljice i ravnateljica Dječjeg vrtića Tomislavgrad.

Djelić atmosfere s obilježavanja Dana kruha u našem vrtiću, pogledajte u priloženome videozapisu i fotogaleriji.

Zora Stanić/Tomislavcity