U organizaciji Kulturno-informativnog centra i pod pokroviteljstvom tomislavgradske općine danas je u Tomislavgradu održan tradicionalni Dječji maskenbal.

Unatoč vjetru, na Trgu gange i hajdučke družine okupilo se dosta zakrabuljenih pojedinaca i grupica, koji su svojim predstavljanjem, plesom, glumom i igrom razveselili nazočnu publiku.

Objavljuje Tomislavcity TC u Utorak, 25. veljače 2020.

Svi su nagrađeni i ispraćeni pljeskom, a za najuspješnije karnevalske kreacije uručene su nagrade: knjige, torbice, novci, novčanici…

Žiri je nakon vijećanja iz mnoštva maštovito osmišljenih kreacija, u kategoriji skupnih maski najboljom proglasio masku Svatovi, drugi su bili Njemački aktivisti, a treća je pozicija pripala maskama Životinjsko carstvo. U kategoriji pojedinačnih maski pobijedila je maska Taxi, druga je Kinder jaje, a treće mjesto pripalo je djevojčici s Haljininom od cvijeća. Tijekom Maskenbala nastupili su i članovi Škole mjuzikla i glume, tomislavgradske mažoretkinje i crvenički osnovci.

Sponzori Dječjega maskenbala su Općina Tomislavgrad, Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa te Ministarstvo financija Hercegbosanske županije.

Z.S./Tomislavcity