U Galeriji Kulturno-informativnoga centra u Tomislavgradu večeras je održan tradicionalni – godišnji koncert koji su uoči kraja školske godine učenici, profesori i nastavnici Osnovne glazbene škole Tomislavgrad darovali svome gradu.

Koncert je otpočeo dvjema skladbama u izvedbi Zbora Osnovne glazbene škole Tomislavgrad pod ravnanjem prof. Marijana Mile Radoša.

Uz nastup Zbora, publika je ovom prigodom mogla uživati u još 20-ak djela domaćih i stranih skladatelja, izvedenih na glasoviru, gitari, harmonici, saksofonu, klarinetu i flauti, a izveli su ih polaznici ove naše Škole, kao i njihova kolegica iz područne škole “Don Dominik Stojanović” iz Kupresa i profesor Veselko Letica nastupom na saksofonu.

Mladi glazbenici pokazali su stečenu vještinu muziciranja koju su marljivim radom uz pomoć svojih profesora i nastavnika uspješno svladali kroz protekle godine rada te su nagrađeni pljeskom publike.

Onima koji su polučili uspjehe na nedavnome XXII. Otvorenom federalnom natjecanju učenika i studenata glazbe, a koje  je održano u Bihaću, te na Akordeon artu – 10. Međunarodnome festivalu harmonike i 2. Međunarodnome natjecanju pijanista, održanom u Istočnom Sarajevu, ovom prigodom uručena su priznanja. Ta čast pripala je predsjedniku OV-a Tomislavgrad Luki Krstanoviću. Podsjećamo da su ovogodišnji dobitnici spomenutih priznanja: Mira Zrno, Ivana Bagarić, Mihovil Pačar, Mislav Stanić i Toni Kovačević.

 

Program večerašnjega koncerta uspješno je vodio voditeljski par – Marija Papić i Ilija Krišto koji su na koncu izrazili nadu za što skorijim osnivanjem srednje glazbene škole u Tomislavgradu, a ona bi, prema našim informacijama, trebala s radom otpočeti iduće školske godine.

Na koncu dodajmo da Osnovnu glazbenu školu u Tomislavgradu trenutno pohađa 105 učenika, a u školi radi devet nastavnika te dva pomoćna djelatnika.

Učenicima, njihovim nastavnicima i profesorima zahvaljujemo na ugodnome glazbenom osvježenju koji su priredili i želimo im sretne školske praznike.

Dio atmosfere s koncerta donosimo u priloženim videozapisima i fotogaleriji.

Zora Stanić/Tomislavcity