Iza nas je još jedna uspješna manifestacija Roško kulturno ljeto koja je okupila mnogobrojne Rožane, kako domaće tako i one pristigle sa svih strana svijeta i goste pristigle iz BiH i Hrvatske.

Objavljuje Anđelko Zelenika u Ponedjeljak, 12. kolovoza 2019.

Turnir je ove godine okupio do sad najviše ekipa, njih 11 i potrajao je do 1,30 sati poslije ponoći. I ove godine turnir je osvojila ekipa Lepuva, koji su u finalu svladali najveće iznenađenje turnira ekipu Krnjin- Vranjače. Treće mjesto pripalo je Jukićima.

U subotu je pak održana 12. međunarodna večer folklora na kojoj je nastupilo devet kulturno-umjetničkih društava iz BiH (domaćin HKUD  Fra Jozo Križić, Surmanci, Gromiljak, Ivo Šimić, Hutovo, Dream Tim Babe te iz Hrvatske Neretvanski becari, Napredak – Knin i Zrinski Brodski Stupnik).

Objavljuje Iva Krajina u Utorak, 13. kolovoza 2019.

Nazočne je zabavljao Tamburaški sastav Terca, a prvu večer Duo Deziro. U subotu smo izvlačili tombolu, koja je po nagradama bila jedna od bogatijih na ovim prostorima. Imali smo 88 nagrada, a nijedna nije bila ispod 50 KM. Ovim putem zahvaljujem našim sponzorima koji su nam to omogućili. Za djecu smo pripremili maskote iz crtića, tako da je za sve generacije bilo ponešto.

Iva Krajina

Foto: Ivana Ljubas

Više fotografija u galeriji.

 

Objavljuje Anđelko Zelenika u Ponedjeljak, 12. kolovoza 2019.