U strahu od moguće kiše koju ovih dana najavljuju meteorolozi,  roški župnik fra Jozo Radoš Đoka na vrijeme se  pobrinuo tako da je našao majstore i nabavio matrijal kako bi crkva sv. Ivana na groblju što prije dobila novi krov.

Poznato je da je nedavno orkanska bura digla bakreni krov tako da je župnik bez čekanja krenuo u postavljanje novoga korva. Po preporuci struke – krovopokrivača odlučio je ovaj put umjesto bakrom crkvu pokriti pločama cinčanog bojenog lima. Ploče su dužine 5 m, širine 1m i debljine  0,6 mm.  Ispod ploča postavljena je kvalitetna folija predviđena za ovu vrstu radova.

Radove na postavljanju krova obavljaju Ivan Ljubas Zjalica i Križan Čujić uz pomoć  Marinka, Ivana i Miljenka. Poznajući Ivana i Križana dvojbe nema da će to biti odrađeno na najbolji-najkvalitetniji način i evo danas, hvala  Bogu crkva je pokrivena, a  neki završni detalji biti će odrađeni nadolazećih dana.

I na  kraju  župnik poručuje:  “Dragi župljani, ja sam uz pomoć Božju preduhitrio moguću kišu i  tako izbjegao  još veću štetu na samoj crkvi.  Hvala Bogu crkva je dobila novi krov, a na  Vama je da svi pomalo novčano pomognete ovu neplaniranu rađu. Vjerujem  da ćete to i učiniti kako vi u župi tako i vi mnogobrojni diljem bijeloga svijeta. Dali ste učešće u svim dosadašnjim radovima (dvanaest odrađenih projekata od mog dolaska u župu) pa se iskreno nadam i u ovom. Neka vas čuva i prati dragi Bog i sv. Ivo, zaštitnik naše roške župe.

Ante Đikić/Tomislavcity