Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom je najveća utakmica u povijesti, ne samo našeg nogometa već i sporta općenito.

Najvažnija vijest s posljednjeg treninga hrvatske nogometne reprezentacije glasi da su svi igrači spremni za nastup u finalu Svjetskog prvenstva s Francuskom.

Nakon što je, prevencije radi, petorka (Subašić, Vrsaljko, Lovren, Strinić, Perišić) propustila trening, na zadnjem testu za finale nikakvih problema nije bilo te se izbornik Zlatko Dalić u miru mogao posvetiti slaganju taktike i početnog sastava za okršaj s Tricolorima.

Kako zaustaviti Mbappea?

A te dvije stvari su usko povezane jedna s drugom jer obrani naše reprezentacije ključno će biti zaustaviti Kyliana Mbappea, briljantnog i nezadrživog ofenzivca PSG-a koji uglavnom ordinira po desnoj strani francuskog napada, silovito i što je okomitije moguće.

U prijevodu, više nego ikad prije, pozicija lijevog beka u hrvatskoj reprezentaciji bit će pod posebnim povećalom.

Dalić je svjestan da šanse Hrvatske da se domogne naslova svjetskog prvaka umnogome rastu ako se, barem koliko-toliko, neutralizira ova napast s desnog krila Francuza.

Potpuno potrošeni Strinić ima problema s preponom

Stoga je razmišljao o uvođenju Josipa Pivarića umjesto Ivana Strinića. U svakoj od tri dosadašnje utakmice nokaut-faze ta se promjena događala tijekom igre (protiv Danske i Rusije u finišu drugog poluvremena, protiv Engleske u produžecima), a sad bi u prvih 11 mogao osvanuti Pivarić koji je svježiji od Strinića, a nema ni problema s ozljedom dok Strinića muči prepona i u petak je zbog predostrožnosti propustio trening.

Što se ostatka momčadi tiče, tu je sve jasno: Subašić na golu, Vrsaljko desni bek, stoperi Lovren i Vida, u sredini Brozović kao osigurač iza Modrića i Rakitića, na krilima će se izmjenjivati Rebić i Perišić, a u vrhu napada bit će Mandžukić.

gol.hr