Odlukom našega biskupa Ordinarija, mons. Petra Palića, sva skupljena milostinja u nedjelju, 3. siječnja 2021., ide za potresom pogođena područja Petrinje, Siska, Gline i okolnih mjesta.

Mole se svi vjernici da samoinicijativno ne organiziraju nikakve akcije pomoći. Svim akcijama koordinirat će Biskupijski Caritas, koji je u stalnom kontaktu s Hrvatskim Caritasom i Caritasom Sisačke biskupije. Ravnatelj Hrvatskog Caritasa, vlč. Fabijan Svalina, i ravnateljica Caritasa Sisačke biskupije, gospođa Kristina Radić, poručuju: da za sada ne skupljamo i ne šaljemo pomoć u naturi (hrani, higijeni, odjeći i sl.), jer su sa svime time uvelike zatrpani. Najbolje bi bilo kada bismo prikupljali novac. Kada se radi o pomoći u hrani i tomu slično, oni će nam signalizirati kada dostaviti i što bi bilo potrebno. Vele nam: Kada se reflektori i kamere ugase i mikrofoni odmaknu i tada će biti potreban naša pomoć. Možda najpotrebnija. Pa Vas sve molimo da se ove preporuke i pridržavamo, a o svim budućim akcijama bit ćemo pravovremeno obaviješteni.

Također, naš Caritas je u suradnji s HT Eronetom aktivirao tzv. humanitarni broj na koji se može izvršiti donacija; jedan poziv je 2.00 KM. Broj je: 092 890 880. Na Caritasovoj stranici (http://caritas-mostar.ba/view-more/caritas-mostar-i-ht-eronet-za-porusnu-banovinu/222), objavljen je i kraći dopis gdje su žiroračuni na koje se mogu uplatiti veći novčani iznosi.

Na poseban način sve pogođene potresom preporučamo u Vaše molitve.

Franjevački samostan Tomislavgrad