Brojni korisnici Googlea i njegovih servisa diljem svijeta žale se na probleme. Većini korisnika javlja se “Error 502” i nemogućnost pristupa Gmailu, Hangoutu, Driveu, ali i YouTubeu.

S obzirom na to da je Google odnosno Alphabet posljednjih godina postao svjetski vladar u različitim uslugama, činjenica da su brojni njihovi servisi pali u isto vrijeme ne ulijeva povjerenje korisnicima koji zbog toga trenutno ne mogu slati ni primati e-mailove, poruke, ali ni pristupati svojim dokumentima.

Zasad se iz Googlea nisu oglasili o eventualnim problemima, no stavili su obavijest na svojim stranicama namijenjenima administratorima.

Svjesni smo problema s našom uslugom koja utječe na velik broj korisnika. Korisnici ne mogu pristupiti usluzi, uz napomenu da će redovito izvještavati o tome kako napreduje otklanjanje poteškoća te kad bi se mogla očekivati normalizacija.

Očekivano, korisnici su svoje nezadovoljstvo činjenicom da im životi gotovo ovise o Googleu, iskazali na društvenim mrežama. Posebice učenici koji diljem svijeta prate nastavu na daljinu upravo pomoću Googleovog servisa Classroom.

No problem je i što se na Google oslanjaju brojni korisnici Google Home i Nest servisa, što znači da za mnoge sustavi koji bi trebali nadzirati sigurnost njihovog doma, trenutno ne rade.

Iako brojni korisnici diljem svijeta i dalje ne mogu pristupiti svojim servisima, za dio se korisnika situacija polako normalizira. Iako sa zakašnjenjem e-mailovi stižu, a dio korisnika povratio je pristup Kalendaru, Kartama i Hangoutsu.

zimo.hr