Goran Bogdan je prvi hrvatski glumac u povijesti nominiran za nagradu Europske filmske akademije, tj. popularnog “europskog Oscara”.

Nominaciju je Bogdan dobio za ulogu u hrvatskoj manjinskoj koprodukciji, filmu “Otac” koji kreće u kinodistribuciju 19. studenog, nakon friške premijere na ZFF-u.

– Velika mi je čast i neizmjerna sreća što sam se našao u ovako velikom društvu. Sretan sam što je prepoznat naš rad na ovoj teškoj i osjetljivoj temi. Od prvih proba s redateljem Srdanom Golubovićem ispunjavalo me što plovimo zajedno ovako nježnim temama kao što je očinstvo i borba čovjeka za pronalaženjem u svijetu u koji ne pripada. U ovo doba gdje smo svi pomalo “Otac” nominacija je poput dolaska na cilj. Meni je ova vijest svakako uljepšala ovo ludo vrijeme. Iz dubine srca sam zahvalan – izjavio je povodom nominacije Bogdan koji je ispisao povijest.

Dodjela 33. Europskih filmskih nagrada trebala se održati 12. prosinca na svečanoj ceremoniji na Islandu, u Reykjaviku, ali je zbog korone je preseljena na Internet. Svečanost će se bez publike odvijati istog dana u Berlinu.

Slobodna Dalmacija/Tomislavcity