Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH predvođena predsjednikom stranke Draganom Čovićem održala je sastanak u Središnjici Stranke demokratske akcije (SDA) u Sarajevu s izaslanstvom SDA koju predvodi predsjednik te stranke Bakir Izetbegović.

“Još jedan sastanak u jednoj dobroj atmosferi. Mislim da smo napravili još jedan korak ka ulasku u koaliciju na svim razinama, na županijskoj razini je to već krenulo. Cijenim da ćemo u prvoj polovini ožujka imati već definirane koalicije. Bilo je riječi i o prioritetima na koje se treba fokusirati, europski put BiH, NATO put BiH, razvoj gospodarstva, brzo kreiranje novih radnih mjesta, izgradnja infrastrukture, zaustavljenje odlaska mladih ljudi iz BiH. Poseban detalj je bio je konstituiranje novog saziva u Domu narodu Parlamenta FBiH. Cijenim da bi mogli već u prvoj polovini idućeg tjedna imati konstituiranje Doma naroda. Atmosfera je bila dobra što je za nas vrlo važno i mislim da idemo u pravom smjeru”, kazao je Izetbegović, a prenosi N1.

Predjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je da je razgovarano o suradnji dvije stranke, euroatlantskom putu i uspostavi vlasti u BiH.

“Što se tiče suradnje dvije stranke, ona je nužna za BiH i na tome trebamo zajedno raditi. Bojim se da je napravljna jedna velika šteta u proteklom vremenu, zadnjih godinu i pol vremena, upravo suradnji dvije stranke, pa se to pomalo prenese na predstavnike dva naroda u cjelini. Trebamo tražiti rješenja s partnerima kako napraviti iskorak. Uvjereni smo da je kandidatski status BiH trebao biti dodijeljen prošle godine. Što se tiče Vijeća ministara, naše uvjerenje je da to moramo uraditi odmah, da nema nijednog razloga, bilo kavih potreba za uvjetovanjem bilo koga jer to ide na štetu svih nas”, kazao je Čović.

Dodao je da je formiranje vlasti na federralnom nivou preznačajno i da bi Dom naroda FBiH trebao biti formiran do kraja narednog tjedna.

bljesak.info