27.02.2015., Zadar - Cijepljenje. Photo: Dino Stanin/PIXSELL ------ 1 stupac color novosit

U Zavod za javno zdravstvo Hercegbosanske županije (HBŽ) u četvrtak je stiglo 700 doza cjepiva protiv sezonske gripe, potvrdila je Feni ravnateljica te ustanove Dijana Mamić.

Ove je godine Vlada HBŽ-a za nabavku spomenutog cjepiva izdvojila sredstva u iznosu od 10 tisuća maraka. Po riječima ravnateljice, cjepivo je malo kasnilo jer je kod dobavljača prevladavala velika gužva te će biti podijeljeno umirovljenicima, kroničnim bolesnicima, socijalno ugroženim i ostalim građanima koji su se na vrijeme upisali na besplatno cjepivo. Iz Zavoda također napominju da će od utorka, 20. studenoga, u njihovim prostorijama u Livnu započeti cijepljenje, a sljedećih dana izvršit će se raspodjela po općinama HBŽ-a.

“U Livnu ostaje 300 doza cjepiva, Tomislavgrad dobiva 120, Drvar 80, Glamoč i Kupres po 50 doza, Starački dom u Tomislavgradu 30, Odjel hemodijalize u Županijskoj bolnici u Livnu 25, a za nepokretne i teško bolesne osobe izdvojeno je 45 doza cjepiva”, kazala je Mamić.

Što se tiče samog cjepiva, ravnateljica je naglasila da je kvalitetnije od ranijih jer je u njemu dodan još jedan oslabljeni B virus.

Bljesak.info