Kao što smo već javljali tomislavgradski mladi nogometaši 2006. godište i mlađi osvojili su međunarodni nogometni turnir u Baselu, Reiffeisen CUP 2019.

Na turniru su sudjelovale dobre i renomirane ekipe iz cijele Švicarske koje redom u svojim nogometnim školama broje više od 500 djece.

U finalu turnira HNK Tomislav je imao jako dobrog protivnika FC Concordia Basel koji je druga momčad FC Basela. Nakon regularnog vremena i nerješenog rezultata 1:1, HNK Tomislav je bio sretniji i spretniji te nakon izvođenja jedanesteraca zasluženo pobjedio i osvojio prvo mjesto.

HNK Tomislav su predstavljala 22 nogometaša u pratnji predsjednika kluba i dva trenera. Cijela momčad je bila smještena kod obitelji iz Basela i okolice koje su ugostile djecu i trenere.

HNK Tomislav se ovim putem  zahvaljuje Marku Bagariću koji je i organizator turnira te šef nogometne škole SC Binningen iz Basela na pozivu na turnir a koji je sam sa suprugom Ružicom ugostio dvoje djece.

Također bi se želili zahvaliti obiteljima koje su ugostile i brinule se o djeci. Oni su:  Marinko i Ljilja Maslač, Ivan i Katarina Kutleša, Mate i Ivanka Gudelj, Ilija i Ivana Mladina,Ivan i Iva Krajinović, Mijo i Gabrijela Čolina, Marijan-Manje i Marija Bagarić, Mihael i Petra Kovačević.

Željeli bi zahvaliti i mnogim ljudima i obiteljima koji su došli bodriti HNK Tomislav na turniru. Imali smo podršku iz cijele Švicarske, iz Francuske pa čak i iz Frankfurta.

HNK Tomislav se zahvaljuje i caffe baru “Street bar” na pomoći u organizaciji ovog putovanja.

REZULTATI:

GRUPNA FAZA

HNK“TOMISLAV – FC MUNSINGEN   1:1

FC ZURICH-ALTSTETTEN – HNK“TOMISLAV 0:1

SC BINNINGEN – HNK“TOMISLAV 0:2

HNK“TOMISLAV – FC  TOBE-OBERAARGAU-EMMENTAL  0:1

 

½ FINALE

HNK“TOMISLAV – FC ARLESHEIM 2:1

FINALE

FC CONCORDIA FE-12 – HNK“TOMISLAV 1:1 (4:5)

HNK Tomislav/Tomislavcity