U petak je u Livnu održana izvanredna sjednica ŽO HDZ BiH Hercegbosanske županije. Na sjednici se ponovo nisu pojavili članovi odbora iz Tomislavgrada. No, to nije zasmetalo predsjednika ŽO HDZ BiH Branka Ivkovića da “odmetnutim” članovima iz Tomislavgrada zaprijeti izbacivanjem iz stranke ako ne ponište odluku o smjeni članova Skupštine ŠGD “Hercegbosanske šume”. Izgleda da su “Heregbosanske šume” ključni faktor oko kojeg se lome sve politike na ovim prostorima.

Dakle, krajnji rok za provedbu naredbe ŽO HDZ BiH je ponedjeljak, 7. listopada. Ako predsjednik kluba Hrvata u Skupštini HBŽ ne provede naredbu predsjednika ŽO HDZ BiH HBŽ, Branka Ivkovića, prema najavama, uslijedit će sankcije. Što će se događati znat ćemo već sutra. Izgleda da se došlo do točke u kojoj će Branko Ivković smijeniti “odmetnutu grupaciju” ili će “odmetnuta grupacija” smijeniti Branka Ivkovića.

Poznajući političke odnose u HB županiji, mogli bi se našaliti sa snagom zaključka s izvanredne sjednice ŽO HDZ BiH i usporediti ga sa svojevremenim zaključkom Radničkog savjeta Plastike iz tadašnjeg Duvna u kojem su od Sovjetskog Saveza tražili trenutno povlačenje iz Čehoslovačke.

 

 

Tomislavcity