Budući da smo imali dosta poziva od strane naših ljudi iz Središnje Bosne koji su nam govorili o iznimno složenim uvjetima rada s kojim se suočava medicinsko osoblje bolnice Fra Mato Nikolić u Novoj Biloj. Kapa do poda djelatnicima ove bolnice u upravljanju okolnostima ove korona krize!

U dijalogu s vodstvom bolnice ponudili smo svoju pomoć i podršku i rodila se ideja o nabavci stroja za visokoprotočnu terapiju kisikom, koji je neka vrsta zadnje crte obrane pacijenata između obične terapije kisikom i stavljanja na respirator, kao zadnje opcije.

Organizirali smo u par dana internu akciju prikupljanja sredstava za nabavku istog i obavještavamo sve naše članove i simpatizere iz cijele BiH, koji su u istoj sudjelovali da su danas novci prebačeni na račun bolnice u Novoj Biloj da se isti nabavi. Narudžba je već odrađena prije nekoliko dana. Ono što moramo posebno podvući jeste činjenica da, kad su doznali za našu akciju, u njoj sudjelovali i pojedini građani Središnje Bosne koji nemaju veze s nama iz HRS-a!

Zahvaljujemo osoblju bolnice Fra Mato Nikolić na svemu što svakodnevno rade kako bi posljedice ove epidemije bile što manje i lakše. Reći će oni, samo radimo svoj posao, ponavljamo i ovim putem: nije istina! U okolnostima krajnje nestručnog i traljavog upravljanja korona krizom od strane vladajućih struktura, zdravstveno osoblje su i liječnici, i epidemiolozi, i Vlada, i Parlament, i sve drugo.

Čast nam je bila odraditi ovu akciju!

HRS