Od nedjelje, 22. rujna, Hrvatska Salezijanska provincija bogatija je za devet aspiranata koje je provincijal, don Tihomir Šutalo, tijekom svečane večernje molitve Časoslova, ohrabrio poticajnim riječima i uveo ih u salezijansku zajednicu za odgoj duhovnih zvanja.

Don Mladen Delić, ravnatelj zajednice u Podsusedu, svakog je mladića radosno dočekao i pružao im križić s likom don Bosca, knjigu „Don Bosco s Bogom“ i Bibliju. Oni će svoju prvu godinu provesti rastući u bratskoj ljubavi i zajedništvu, dublje će upoznati don Bosca, salezijansku karizmu te na poseban način, kroz svakodnevno razmatranje i molitvu osluškivati Duha Svetoga.

Zajednica za odgoj salezijanskih zvanja u Podsusedu ove godine ima ukupno dvanaest mladića, njihova imena su: Šime Baljak, Mario Čamber, Petar Čengić, Marko Dropuljić, Rafael Gašpar, Antonio Kajić, Tomislav Kaurloto, Karlo Oremović, Toni Petrc, Ivan Vuleta, Josip Zdilar i Zvonimir Žulj. Preporučujemo u molitve njih i njihove odgojitelje kako bi zajedno rasli u svetosti i kako bi svojim životima ispunili Božju volju.

donbosco.hr