Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom prva je utakmica u novoj godini. Odabranici izbornika Line Červara danas će u Poreču u sklopu EHF EURO Cupa igrati protiv Španjolske, a četiri dana kasnije uzvrat i u Madridu.

Hrvatska će danas u 17:15 sati u porečkoj dvorani Žatika ugostiti Španjolsku, a zatim odigrati uzvrat 9. siječnja u 18:00 u Madridu.

Bit će to svojevrsna repriza finala Europskog prvenstva od prije godinu dana iz Stockholma, kad je Španjolska slavila 22:20 i osvojila svoj drugi naslov europskih prvaka.

Za obje reprezentacije to je sjajna prilika da vide u kakvom su stanju i koliko su igrači spremni uoči Svjetskog prvenstva u Egiptu koje počinje 13. siječnja.

Španjolska dolazi u Poreč na dan susreta charter letom, a nakon utakmice leti odmah natrag iz Pule.

Podsjećamo da je Španjolska kao i Hrvatska do sada odigrala jedan susret EHF EURO Cupa. Početkom studenog poražena je od Mađarske u Veszpremu 32-29, dok je Hrvatska u Osijeku pobijedila Mađarsku s 31:27.

“Rezultat nije u prvom planu, želim svima pružiti priliku, ali i ne otkriti baš sve kako ćemo mi igrati jer se može i dogoditi da s njima igramo još,” najavio je hrvatski izbornik Lino Červar, prenosi Gol.hr.

Foto: Pixsell