Vijećnik Ivica Kelava u ime HSP – Pravaši komentira posljednju sjednicu OV Tomislavgrad. Vijećnik Kelava je inzistirao da njegovo priopćenje/komentar bude komercijalni članak i da ga prenesemo izvorno, kako ga je napisao, bez ikakvih pravopisnih provjera, jer, kaže, “i ove pravopisne greške imaju svoju poruku”. Pa, u nastavku možete pročitati priopćenje/komentar općinskog vijećnika Ivice Kelave.

Kako smo na posljednjoj sjednici OV Tomislavgrad bili „nespremni“ i pitali zašto 65.000 KM za nabavku vozila i plaćanje lizinga dobili smo odgovor: to je načelniku za novo auto, odnosno, da načelnik općine Tomislavgrad u proračunu za 2019. planira sebi kupiti novi auto sredstvima od 65.000 KM, ja sam mu jednostavno morao dati aplauz podrške, a u objašnjenju sam dobio odgovor kako je ovo auto koje sad trenutno vozi 2013. godište: staro, prišlo puno kilometara (oko 230.000), te da je nesigurno za vožnju, …

Postavio bih pitanje kakvo auto načelnik voza kući i kakvo je vozio prije nego što je posto načelnik?

I kakva auta voze naši građani, koliko su ona stari, i jesu li sigurni za vožnju i koliko imaju kilometara? Što reći, koje opravdanje, koja bahatost, a i koji poklon sebi za Božić i novu godinu, a štaš, nekom je stigao i djed mraz.

Sigurno će i novi natječaj biti trasparentan i naravno u njemu će biti reference onoga auta kome se namješta i najvjerovatnije opet škoda ZNA SE, za ovo ima novaca a za moje prijedloge da se osigura više novaca u proračunu za zimsko čišćenje prometnica u našoj općini nema. Vidili smo prošlih dana kad padne snig kako se čiste pojedina sela i grad, ali načelnik kaže: „Kelava nisi u pravu da mi ne čistimo, mi čistimo i dobio sam na osnovu toga tri mandata“. Pa građani što vi kažete na ovu izjavu o čišćenju? Za ovo nema novaca i ne dižu se ruke, već se glasa protiv.

Nema novca ni za jeftinije autobusne karte učenicima naše općine a cijena autobusne karte je skuplja od tri do sedam puta nego u susjednoj općini Livno kod njih je autobusna karta 10 KM svima, kako oni mogu imati novaca za karte a mi u Tomislavgradu ne možemo, možda zato što livanjski načelnik ne uzima u svakom mandatu auto od 65.000 KM .

Te moj prijedlog da se udarne rupe na putevima u našoj općini saniraju bar tri puta godišnje a ne kao do sada jednom godišnje, bar privremeno hladnim asfaltom, betonom ili bar pijeskom, da građani naše općine imaju koliko toliko sigurne puteve i manje oštećuju vozila. lako je onim koji kupuju našim novcima sebi luksuzna nova auta i sve u službene svrhe, a nema novac za ovaj amandman.

U izvješću za 2018. g. iz proračuna rekordnih 87.805 KM za radio Herceg–Bosne. Nema minuta šutnje za gen. Praljka, a kad treba izvući novce onda ima Herceg–Bosne, što to mi tamo plaćamo i koga vladajući zavaravaju i na što se novci troše, na na našem Radiju Tomislavgrad ne znam da li su djelatnicima izmireni dugovi.

Te događanja na zadnjoj sjednici ponovo burno:

– Pravila nisu jednaka vladajućim i oporbi počevši od početka: sjednica kasni sat i po, zbog kako kaže načelnik dobrog čišćenja sniga, oporbeni vijećnici sjednicu čekaju na hodnicima a vladajući u načelnikovu uredu.
– Na samoj sjednici bacanje prašine u oči na moju točku dnevnog reda kako treba bolje čistiti prometnice te da se osiguraju veća sredstva u proračunu, kažu da se čiste, moš mislit.
– Nekorektno ponašanja predsjednika OV: gašenja mikrofona, nepridržavanja poslovnika, česta upadanja u riječ oporbenim vijećnicima, te na moje pitanje kako se može tako ponašati slijedi odgovor načelnika: „Vidiš da može!“ pa bravo načelniče i predsjedniče OV samo u stilu ZNA SE .
– Dalje, nedonošenjem pravilnika o koeficijentima državnim službenicima i namještenicima zaposlenih u tijelima općine Tomislavgrad koji je trebao da je usuglašen ima već četri godine, djelatnici su financijski oštećeni, a opet nikom ništa i niko nije kriv, ma gluposti ja i pričam di će oni biti krivi kad uvijek rade kako treba i na dobrobit svih, ZNA SE.
– Što reći i na moju točku dnevnog reda o izmjenu i dopunu poslovnika OV, nijedan prijedlog oporbenih nije prošao.
– Ma bravo načelniče! Mnogo lip božićno-novogodišnji poklon od 65.000 KM, nema što skromno sve za našeg načelnika, to je pravi potez, nek se zna tko je glavni, ono baš u stilu ZNA SE i može se.
– Te, božićne čestitke predsjednika OV s jedne strane a s druge strane podržavanje gej brakova odnosno roditelj 1 i roditelj 2 koja dvoličnost, ZNA SE.

Ponovio bih još jednom značajnije u nizu HDZ projekata od podržavanja istospolnih brakova, odnosno gej braka, gaženjem po svojoj vjeri, Božijem nauku i prirodnom zakonu, te sakrivanjem informacija od javnosti ko je 2013. g. podržo Instanbulsku konvenciju, opet ZNA SE.

Niste podržali minute šutnje za pog. generala Praljka i svih poginulih hrvatskih branitelja i tako ste dopustili da se izjednače sa zločincima, a Praljak nije zločinac niti je HVO zločinačka organizacija kao što je pojedinci hoće da proglase, ponovo ZNA SE.

Odlazak tvornice opruga iz Tomislavgrada u Livno, odnosno gubitak 15 radnih mjesta, što se sve neće napravit samo za sebe.

Pa još jedanput pozdrav za vlast, funkciju i fotelju, odnosno uvlačenja koaliciji u….. i pitanje ko se kome u…….. ZNA SE.

Iako s malim zakašnjem, duvanjskom puku čestitam božićne blagdane te želim sretnu i uspješnu novu 2019. godinu

HSP-PRAVAŠI i vijećnik Ivica Kelava

Sponzorirani članak