Hrvatska je na ždrijebu Eura 2020. godine izvukla skupinu D s Engleskom, Češkom i pobjednik turnira lige C u Ligi nacija.

U Bukureštu je održan ždrijeb Europskog nogometnog prvenstva. Na prvenstvu će nastupiti 24 reprezentacije, a posljednja četiri sudionika doznat ćemo nakon dodatnih kvalifikacija koje su na rasporedu u ožujku.

Hrvatska će na Euru 2020. godine igrati u skupini D u kojoj je nositelj na ždrijebu, ali i jedan od domaćina – Engleska! Prvu utakmicu Hrvatska će igrati 14. lipnja protiv Engleske na Wembleyju.

U 2. kolu Hrvatska igra protiv Češke u Glasgowu na Hampden Parku 19. lipnja, dok 23. lipnja Vatreni također u Glasgowu igraju s još nepoznatim protivnikom – pobjednikom finalnog turnira lige C u Ligi nacija.

Posljednji protivnik Škoti, Srbi, Norvežani ili Izraelci

Četvrta reprezentacija u skupini D bit će pobjednik završnog turnira Lige C Lige nacija, a tko će to biti saznat ćemo krajem ožujka. Sastat će se Škotska i Izrael te Norveška i Srbija, a tko u tom društvu bude najbolji, stići će u skupinu D Europskog prvenstva.

Ako Srbija prođe Škotsku, igrat će finale tog turnira na svom terenu. Ukoliko se Škoti probiju na Euro Hrvatska će igrati protiv čak dva domaćina!

Križamo se s grupom E

Ukoliko Hrvatska bude druga u skupini, u osmini finala igrat će protiv drugoplasiranog iz skupine E u kojoj su Španjolska, Poljska i Švedska, a pridružit će im se i pobjednik Lige B Lige nacija. Ta utakmica igrala bi se 29. lipnja u Kopenhagenu.

Pobjednik skupine D u osmini finala će igrati protiv drugoplasiranog iz skupine F gdje su velesile Francuska, Njemačka i Portugal.

Reprezentacija koja bude treća u skupini D će, ako bude među četiri najbolje trećeplasirane, igrati u osmini finala protiv nekog od pobjednika skupina B (Belgija?), C (Nizozemska?) ili E (Španjolska?).

Grupa F skupina smrti

Skupina smrti je grupa F u kojoj su Njemačka, Francuska i Portugal! Domaćin Njemačka u Münchenu prve dvije utakmice igra s aktualnim svjetskim i europskim prvacima – Francuskom i Portugalom.

Plasman u osminu finala izborit će prve dvije reprezentacije iz svake skupine plus četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

UEFA je odredila da će otvaranje biti u Rimu 12. lipnja, a polufinala (7 i 8. srpnja) i finale (12. srpnja) igrat će se u Londonu.

Grupe Eura

Skupina A (Rim i Baku): ItalijaŠvicarska, Turska, Wales 

Skupina B (Kopenhagen i Sankt Peterburg): Belgija, Rusija, DanskaFinska 

Skupina C (Amsterdam i Bukurešt): UkrajinaNizozemskaAustrija, pobjednik Lige A/D 

Skupina D (London i Glasgow): Engleska, HRVATSKAČeškapobjednik Lige C

Skupina E (Bilbao i Dublin): Španjolska, PoljskaŠvedskapobjednik Lige B

Skupina F (München i Budimpešta): NjemačkaFrancuskaPortugal, pobjednik Lige D/A

Gol.hr

Foto: AFP