Nakon što smo nedavno objavili videosnimku fantastičnoga gola koji je mladi duvanjski nogometaš Ilija Bagarić (rodom iz Bukovice) dao za Dinamovu drugu ekipu u susretu s Hrvatskim  Dragovoljcem, a potom i gol u utakmici s Osijekom II, odlučili smo malo bolje upoznati ovoga igrača. Tamo gdje je ozbiljnije počela njegova nogometna priča, u HNK Tomislav kažu nam „Mali je dobar, talentiran i radišan, sve je pri njemu i ima predizspozicije za napredovati. Neka mu Bog da sreće u tome jer do nogometnoga uspjeha trnovit je put“.

H.Dragovoljac 0:1 GNK Dinamo II

Pogledajte prekrasan pogodak Ilije Bagarića za vodstvo i konačan rezultat protiv Hrvatskog Dragovoljca u prvenstvenoj utakmici druge HNL. ️⚽️⤴️Watch the beautiful winning goal of Ilija Bagarić against H. Dragovoljac.

Objavljuje GNK Dinamo II u Nedjelja, 11. studenoga 2018.

 

Iako je u startu prihvatio poziv za razgovor na našem portalu, Bagarić je lovio vrijeme za to, jer uz treninge i utakmice uslijedilo je i putovanje u London gdje je s Dinamom sudjelovalo na Premier international cupu, odakle se upravo vratio. Na koncu smo ipak uspjeli porazgovarati, barem nakratko.

Poznato je da si startao u HNK Tomislav gdje si na poziciji napadača/krila proveo oko tri godine. Koliko dugo si zapravo u nogometu?

Zapravo nogomet sam počeo trenirati u NK Pepe-u kad sam imao sedam godina. To su bili prvi nogometni početci koji su se nastavili u HNK Tomislav-u.

U tvojoj generaciji  1998. /1999. stasalo je dosta talentiranih igrača, u matičnom klubu (Mašić, Jurić, Šiško, Pleić, Čuić… ) Kako to komentiraš?

– Drago mi je što sam dio te uspješne generacije. Naša volja, rad, upornost i velika odricanja zadržali su na odabranom putu. I danas se rado čujem s mojim suigračima iz Tomislava, osobito s Mašićem i Jurićem.

Je li ti u to vrijeme Tomislav pružao potrebne uvjete za rad, treninge i ono što si kao mladi nogometaš očekivao?

– Uvjeti u HNK Tomislav bili su odlični. Tko je želio raditi imao je sve što je potrebno mladom nogometašu, a to se i vidi iz uspjeha naše generacije kao i ostalih generacija.

Prije odlaska u GNK Dinamo igrao si za splitski RNK u mlađim kategorijama. Koliko sezona si se zadržao u tadašnjem prvoligašu?

– U RNK-u Split odigrao sam dvije sezone kadetskog i juniorskog nogometa. Nakon toga sam dobio priliku da svoj put nastavim u jednoj od najboljih europskih nogometnih školi – Dinamu.

Kako je došlo do suradnje s Dinamom i koliko već igraš za Modre?

– Poziv je uslijedio nakon turnira Ramljak koji se igrao na Makimiru. U Dinamu sam već dvije i pol godine, a od ove sezone nastupam za drugu momčad.

Kakva su očekivanja od ulaska u prvu momčad?

– Težak je to put i veliki san, ali dat ću sve od sebe da ga ostvarim. Bio sam već par puta na treningu i osjetio duh prve momčadi. Odigrao sam i jednu prijateljsku utakmicu za prvu momčad.

Nedavno ste bili na turniru u Londonu, odnosno na Premier international cupu. Ostvarli ste zapažen rezultat, prošli dalje. Što kažeš o tome nastupu, o kakvoj je konkretno ligi riječ?

– To je englesko nogometno prvenstvo za igrače U23 iz cijele Europe. Nešto poput Europske lige. Prošli smo grupnu fazu, a natjecanje se nastavlja na proljeće.

Koji su tvoji daljnji nogometni planovi?

– Za sada mislim samo na Dinamo i ne želim prerano odlučivati o budućnosti. Svakako, želja mi je zaigrati za prvu momčad.

Uspješno si završio srednju geodetsku školu u Zagrebu, i kako čujem, sve godine odličnim uspjehom! Zašto geodezija i kako si uspio organizirati nogometne i školske obveze i to se uspješno posložiti?

– Ako nešto u životu želite postići, ne smije vam ništa biti teško. Imao sam treninge u dvije smjene, baš kao i školu. Kad mi je škola ujutro, na trening sam išao popodne, a navečer učio. Škola mi je važna jednako kao i nogomet, a geodetsku sam upisao jer volim računati i crtati.

Ovim putem bi se želio zahvaliti svima koji su sudjelovali i sudjeluju u mom dosadašnjem razvoju i radu, a posebno svojoj obitelji koja mi daje najveću podršku!

Zora Stanić/Tomislavcity

Napomena: Bagarićev zgoditak u susretu s NK Osijek II možete pogledati u priloženom videu (oko 3. minute zapisa).