Na prvom Livanjskom polumaratonu, koji je u nedjelju održan na dionici magistralne prometnice Tomislavgrad – Livno, najbrži je bio član riječkog Atletskog kluba Kvarner Ivan Dračar, koji je stazu dugu 21 kilometar istrčao u vremenu 1:14:25. Drugi je ciljem prošao Srđan Samardžić iz Atletskog kluba Banjaluka, dok je treći bio Bruno Grgurević iz Maraton kluba “Marjan” Split.

U konkurenciji trkačica prva je ciljnu ravninu prošla hrvatska olimpijka Marija Vrajić iz Atletskog kluba Maksimir-Zagreb, druga je bila Radmila Maksimović iz Atletskog kluba Šibenik, a treća Dijana Manđeralo iz Livna, članica AK Puls iz Tomislavgrada.

Od 121 natjecatelja koji su se pojavili na startu, utrku je završio 101 trkač, dok ih je 20 odustalo. Pored polumaratonske utrke održana je i utrka za rekreativce na 5000 metara dugoj stazi, te dječja utrka na 500 i 1000 metara.

Utrku je po iznimno teškim uvjetima za trčanje završilo i 30-ak članova AK Puls iz Tomislavgrada. Najbolji Pulsaši su bili Dijana Manđeralo koja je osvojila 3. mjesto te Vesna Ćavar koja je zauzela 5. mjesto. U muškoj kategoriji najbolji su bili Ivan Gale i Krešimir Parlov. Vrijedno spomena je izdvojit pregršt medalja po kategorijama te prvi istrčani polumaraton Josipe Baković i novi PB Vesne Ćavar.

Ovaj događaj održan je u organizaciji Livanjskog triatlon kluba “Val” i Turističke agencije “Li Bus”, u suradnji s Međunarodnim policijskim udruženjem IPA HBŽ-a, uz tehničku podršku Atletskog kluba Puls iz Tomislavgrada.

 

Fena/AK Puls Tomislavgrad/Tomislavcity

Foto: Marin Bralo/1. livanjski polumaraton