Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović izrazio je u utorak solidarnost i suosjećanje s ljudima pogođenim razarajućim potresom u Petrinji, dok im je mostarski Dom zdravlja ponudio pomoć svojih hitnih službi.

“Prateći vijesti o novom razornom potresu u Petrinji, koji se osjetio diljem Hrvatske i u susjednim zemljama, u mislima smo i molitvama s našim hrvatskim pukom u ovim iznimno teškim trenucima”, napisao je Dragan Čović na Twitteru.

Ravnatelj Doma zdravlja u Mostaru Mario Kordić ponudio je pomoć područjima pogođenim potresom. “U mislima, s molitvama i srcem smo uz Petrinju. Timovi, kao i vozila hitne pomoći Doma zdravlja Mostar su stavljeni na raspolaganje kolegama u Hrvatskoj i spremni su krenuti u pomoć Petrinji”, napisao je na svome Facebook profilu dr. Kordić, piše Hina.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio telegram saučešća predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću povodom zemljotresa u Hrvatskoj. ”…Vama i ožalošćenim obiteljima upućujem izraze iskrenog saučešća te se nadam da će pravovremenom reakcijom spasilačkih službi biti spašeni svi ugroženi ljudi koji se bore za živote. U mislima i molitvama smo uz vas”, napisao je Džaferović.

Hina/Bljesak