Dana, 2.6.2021. godine u 11,50 sati, na magistralnom putu Tomislavgrad – Posušje u mjestu Kovači, općina Tomislavgrad, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a na vozilima je pričinjena veća materijalna šteta.

U prometnoj nesreći sudjelovali su: N.K. rođen 1993. godine u Mostaru, koji je upravljao teretnim motornim vozilom marke “Mercedes”, reg. oznaka E 36 K 958 i R.M. rođen 1994. godine u Prozoru, nastanjen u mjestu Oplećani, općina Tomislavgrad, koji je upravljao motornim vozilom marke “Škoda”, reg. oznaka K49 T 859.

Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Tomislavgrad, uz nazočnost dežurnog županijskog tužitelja, djelatnika DVD Tomislavgrad i dežurnog liječnik DZ Tomislavgrad, te tom prilikom utvrdili da su se kao suputnici u m/v marke “Škoda” nalazile dvije maloljetne osobe, djeca rođena 2015. i 2018. godine. Dežurni liječnik DZ Tomislavgrad izvršio je pregled tijela djeteta rođenog 2015. godine, te konstatirao da je dijete smrtno stradalo.

Nakon završenog očevida tijelo smrtno stradalog djeteta prevezeno je u mrtvačnicu Županijske bolnice u Livnu, gdje će biti obavljena obdukcija.

MUP HBŽ/Tomislavcity