Jedan od najbogatijih klubova na svijetu francuski prvak PSG je preko svoje klupske zaklade donirao 100.000 eura francuskoj humanitarnoj organizaciji Secours Populaire Francais (SPC).

SPF je neprofitna organizacija čiji rad počiva na donacijama i naslijeđenim fondovima, a posvećena je borbi protiv siromaštva i diskriminacije u Francuskoj i svijetu.

“PSG se još jednom odazvao pozivu naše dobrotvorne organizacije da pomognemo žrtvama siromaštva ili socijalne isključenosti u ovoj teškoj situaciji. Ova podrška omogućit će nam da djelujemo brzo kako bi ublažili patnje onih koji su najviše pogođeni posljedicama ove neviđene krize,” kazao je izvršni direktor SPF-a Thierry Robert.

Paris Saint-Germain i Secours Populaire Francais zajedno surađuju više od deset godina, a početkom ožujka su potpisali ugovor po kojem će klub sa Parka prinčeva u iduće tri godine donirati još 400.000 eura.

Dodajmo kako se PSG zbog ove donacije našao na udaru ljutih navijača na društevnim mežama koji smatraju kako je iznos sramotno nizak za klub koji je samo na dovođenje Neymara i Kylana Mbappea potrošio oko 400 milijuna eura.

Istovremeno je po mnogima najveći tenisač svih vremena Roger Federer zajedno sa svojom suprugom Mirkom odlučio donirati milijun švicarskih franaka za obitelji u Švicarskoj koje su najteže pogođene panedmijom uzrokovanom koronavirusom, objavio je slavni švicarski tenisač u srijedu putem društvenih mreža.

“Mirka i ja smo odlučili osobno donirati milijun švicarskih franaka najugroženijim obiteljima u Švicarskoj. Naš je prilog samo početak. Nadamo se da bi se i drugi mogli priključiti u podršci potrebitim obiteljima”, napisao je Federer na svom službenom profilu na Instagramu.

“Zajedno možemo nadvladati ovu krizu! Ostanite zdravi!”, stoji na kraju Federerove poruke.

Federer je jedan od brojnih sportaša koji se odlučio financijski pomoći onima kojima je u ovom trenutku ona najpotrebnija. Za one koji ne znaju, švicarski franak je praktički iste vrijednosti kao i euro (1=1.06)

gol.hr