Filip Zubčić najavio je velike stvari i ostvario ih je u Hinterstoderu! Odlično je odvozio prvu i drugu vožnju, te je na kraju zauzeo drugo mjesto, još jedan sjajan rezultat u veleslalomu Svjetskog kupa…

Najbolji hrvatski skijaš oduševio je pobjedom u Yuzawa Naebi, te se nenadano uključio u borbu za Mali kristalni globus u veleslalomu.  Do kraja sezone su još dva slaloma uz ovaj današnji, jedan u Kranjskoj Gori, a drugi u Cortini d’Ampezzo, i sad se zbraja svaki bod ne bi li možda, u finištu, doskijao do još jednog sjajnog uspjeha.

Filip je startao sa šestog mjesta i u cilj je prošao s devedeset stotinki zaostatka za trenutačno vodećim Alexisom Pinturaultom. Iako je Zuba gornji dio staze odradio nešto lošije, ipak je iza njega ostao vodeći veleslalomaš u poretku Svjetskog kupa, Slovenac Žan Kranjec sa 1,12 sekundi zaostatka za vodećim, a Henrik Kristofferson, drugplasirani u ukupnom poretku je na šestom mjestu, prenose Sportske novosti.

U drugoj vožnji samo je nastavio u istom ritmu, no Alexis Pinturault ipak je bio prejak…

Zahvaljujući ovom rezultatu Zubčić je u poretku veleslalomaša  ostao na trećem mjestu sa 368 bodova, dvadeset manje od Pintauraulta koji je na drugom mjestu i 26 manje od Kristoffersena koji je preuzeo vodeću poziciju od Slovenca Žana Kranjeca sa 394 boda. Do kraja sezone ostala su još dva veleslaloma, u Kranjskoj Gori je velelsalom na rasporedu 14. ožujka, a 21. ožujka na završnici Svjetskog kupa u Cortini d’Ampezzo.

U ukupnom poretku vodeću je poziciju preuzeo Pintaurault sa 1148 bodova nakon današnje pobjede, Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde je pao na drugo mjesto sa 1122 bodova, a treći je Kriostoffersen sa 1041 bodom. Zubčić je u ukupnom poretku skijaša 14. sa 475 bodova.