Josip Mašić, živu i radu u Münchenu, gdje je i rođen 1992. od oca +. Ivana i Kate r. Bagarić iz Kongore.

Ovaj gorostas – Duvnjak, uz svoj posao, bavi se, redovito trenira i natječe se u nesvakidašnjem i neobičnom športu – obaranje ruku.

Josip se redovito natječe u kategoriji amatera, a povremeno kuša snagu i vještinu i među profesionalcima. Početkom ove godine na njemačkom prvenstvu amatera postiže izvrsne rezultate. U finalnoj borbi izgubio je tek od Kazahstanca u drugoj rundi.

Redovito trenira tu vitešku diciplinu, vjeruje u još bolje rezultate i nada se novim pobjedama.

Na nedavnome turniru u Stuttgartu osvojio je 1. mjesto  lijevom, a na istom natjecanju desnom rukom 3. mjesto.

– Ponosan sam što sam podrijetlom iz kraljevskog Tomislavgrada, s Duvanjskog polja – iz Kongore, kamo svake godine rado vraćam. Duvnjaci su poznati kao gorostasi, tj. vrijedni i jaki ljudi u svakom pogledu i duhovno i fizčki; poštenjačine i zaštitnici posebno ugroženih poput slavnog Mijata Tomića, na kojeg smo svi ponosni. Zato mi je osobito drago i ponosim se što sam i ja jedan od tih. Ova odličja posvećujem pokojnom ocu i svim Duvnjacima, iskreno nam kaže kaže Josip.

Josip nastavlja sa svojim hobijem.

– Poboljšavat ću tehniku borbe i natjecanja, a onda rezultati sigurno neće izostati, zaključuje optimistično ovaj mladić.

Pa sretno ti bilo Josipe i neka te prati sportska sreća u toj viteškog diciplini;  da i dalje pronosiš slavu zavičaja svoga podrijetla i na ponos i radost svih koji se tvom uspjehu vesele.

M.B./Tomislavcity