Znate ono kad na trenutke ne osjećate prste od hladnoće!? Mi u “Kapljici ” smo ovih dana itekako, ponovno spoznali taj osjećaj! Nisu pomogle ni bunde, ni čizme, ali nismo se dali smesti! Bez obzira na (ne)prilike, uz Božju pomoć odlučili smo održati akciju maslinovih grančica! Otišli u Mostar, dovezli ih i u ponedjeljak krenuli sa slaganjem i pripremom grančica za Cvjetnicu. Nedostaje nama naše Slano, “veranje” po napuštenim maslinicima, smijeh koji je odzvanjao sve do Stona i dalje! Nedostaju nam ti naši prijatelji kod kojih se osjećamo “kao svoj na svome”, ali tako je sad, korona je promijenila smjer, no nadamo se uskoro da ćemo se svi vratiti “normalnim životima”! Da ćemo mi, kao i svake godine na put od Tomislavgrada do Dubrovnika, bez straha. I da će nas opet tamo pitati : “Jeste vi Đokini?”, iako svi znaju da smo u to doba godine, uglavnom mi “gosti”! A kako našeg fra Đoku uvijek dočekuju raširenih ruku, tako smo se i mi tamo “udomaćili”…

Dakle, kao što napisasmo sa slaganjem grančica krenuli smo u ponedjeljak i slagat ćemo ih do subote! Nakon toga, uz Božju pomoć, na Cvjetnicu ćemo biti ispred svih crkava našega Duvanjskog dekanata, gdje ćete, nadamo se, “kupnjom grančica” i ovaj put podržati rad “Kapljice”!

Po završetku akcije, odmah idemo s nabavkom i sortiranjem hrane u pakete! I onda slijede posjete štićenicima! Ti susreti su posebni i vesele obje strane! I nas volontere, a i ljude koje posjetimo! Možda nije puno to što donesemo, možda nije ništa posebno to što radimo, možda ne spašavamo živote, ali uspijemo izvući osmijehe kod tih ljudi, raduje nas da ih obradujemo.

Danas, u ova teška vremena i maleni osmijeh puno znači! Kažu, trebali bi pisati negdje sve što doživite, te sve anegdote, sve životne priče…. I kao što reče naša jedna volonterka, prilikom snimanja reportaže za tv „mi se ovdje hranimo“, naravno, misleći pri tome da se duhovno itekako nahranimo, obogatimo, ismijemo.

Dragi ljudi, hvala Vam što ste nepune dvadeset dvije godine dio ekipe, dio udruge “Kapi ljubavi“! Bez svih vas Udruga ne bi bila to što je danas. Hvala Vam svima od srca!

Hvala poduzeću Mata doo elektroprema na doniranim vezicama, hvala Tonći i Ivanu (Pešinom) na donaciji motora (za vrata na skladištu), nema više potezanja lanaca da bi se vrata otvorila i zatvorila.  Mi presretni 😊
Hvala obiteljima Jurić, Tunjić i Nikolić koji su nam prilikom nedavnoga posjeta Austriji uručili donaciju za Afriku. Hvala svima Vama koje možda nikada nismo spomenuli, a uvijek ste tu! Svi ste vi anđeli koji pomažu da Kapljica radi i djeluje!

Vaši fra Đoka i „Kapljice“