Momčad MZ Kočerin pobjednik je ovogodišnjeg izdanja Lige Hercegovine nakon što su finalu uvjerljivo svladali momčad Rodoča 1 s rezultatom 5:2.

Velik broj ljubitelja malog nogometa došao je na igralište Osnovne škole Ivana Mažarunića u Posušju i uistinu je mogao uživati u vrhunskim potezima najboljih majstora malog nogometa u Hercegovini.

Naslov pobjednika na 15. izdanju Lige Hercegovine pripao je tako ovogodišnjem prvaku Širokog Brijega momčadi MZ Kočerin. Kočerinjani su usitinu pokazali kako se najbolji mali nogomet u Hercegovini igra upravo na području njihove mjesne zajednice.

Kočerinjani su tako stigli do svog prvog a trećeg naslova u Ligi Hercegovine u svojstvu predstavljanja Grada Širokog Brijega. Prethodno su to učinili Ljuti Dolac 2006. godine te Turčinovići 2008.

Mario Mikulić Pavo bio je apsolutni junak finalnog dvoboja protiv Mostaraca, postigavši tri pogotka, a dva je u velikoj pobjedi ugradio Ivan Vukoja. S druge strane dva pogotka za Rodočane postigao je Hrvoje Soldo.

Ranije je u utakmici za treće mjesto momčad Graca (Posušje) nakon izvođenja šesteraca svladala momčad Ružića s rezultatom 3:1. Ovu utakmicu obilježio je dosta tvrd nogomet pa je stoga završilo s nepopularnih 0:0.

Ipak prvak Posušja imao je više sreće nakon izvođenja penala i tako se okitio trećim mjestom u Hercegovini.

Ono što je posebno obilježilo samu završnicu Lige Hercegovine je dolazak izbornika Vatrenih Zlatka Dalića, koji je uživao u potezima malonogometnih majstora s područja Hercegovine, ali izrazio je žaljenje što njegovo Livno nije imalo predstavnika ove godine.

Dalić je tako nastavio seriju dolazaka u Hercegovinu na brojnim sportskim i kulturnim manifestacijama.

Iduće godine domćin Lige Hercegovine bit će Grad Čapljina.

jabuka.tv/Hercegovina.info