U nedjelju, 28. travnja, u crvi sv. Nikole Tavelića u Tomislavgradu, kršten je Slaven Madunić, peto dijete obitelji Josipa i Ivane Madunić, pišu “Naša ognjišta”.

„Sretni smo jer je Bog našoj obitelji, uz već četvero anđela: Petra, Katarinu, Ivana i Antu, pridružio još jednoga – Slavena“, uglas ističu sretni roditelji.

„Sva su nam djeca, hvala Bogu, zdrava i nemamo nikakvih poteškoća odgajati ih u hrvatskome i kršćanskome duhu, jer smo mi praktični vjernici, kaže sretni otac Josip.

„Pa Crkva nas uči i znamo da roditelji svoju djecu najbolje odgajaju svojim konkretnim životom, tj. primjerom. I mi se, uz Božju pomoć, trudimo prenijeti im sve vrijednosti koje su nama naši roditelji ostavili. Najstariji Petar je ministrant, a Katarina je u dječjemu zboru naše župe“, ističe ponosna majka Ivana.

Poznajući ovu obitelj, možemo ustvrditi da će i ostali, kada porastu, zasigurno njihovim stopama. Čestitamo i radujemo se da se ne bojite života i što se opet potvrđuje ona narodna mudrost s ovih prostora koja kaže da nije bogat tko ima volova, nego je bogat tko ima sinova. Imate razlog za radost i ponos jer će se zacijelo vaš život nastaviti i produžiti u vašoj djeci.

Čestitamo!

M.B./Naša ognjišta, lipanj 2019./Tomislavcity