– Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se za susret drugog kola protiv Argentine koji je na rasporedu u četvrtak.  Kao što smo jučer pisali, vatreni su ostali s 22 igrača jer je Kalinić poslan kući, ali atmosfera je dobra i igrači u dobrom raspoloženju kreću na put za Nižnji Novgorod.  Uoči puta na konferenciji su se pojavili Mateo Kovačić i Ante Rebić.

– Gledao sam Messija, igrao je dobro i prvu utakmicu iako nije zabio. No Argentina nije samo Messi, moramo paziti na sve igrače. Mislim da se mi ne moramo nikoga bojati, mi smo igrački čak i bolji od Argentine. Osim što imaju Messija, na drugim pozicijama smo mi bolji – rekao je Mateo Kovačić. Rebić je upitan o mijenjanju strana s Perišićem.

– I meni i njemu lijeva strana je bolja, ali za Hrvatsku bismo igrali što god treba – rekao je Rebić pa dodao:

– Drago mi je što sam uopće u reprezentaciji, a presretan sam što sam u prvih 11. Ja ću uvijek davati sve od sebe. Mateo Kovačić govorio je o atmosferi.

– Odlična smo ekipa, atmosfera je dosta bolja nego na prijašnjim velikim natjecanjima. Svi dišemo kao jedan… Nije dopušteno pitanje o slučaju Kalinić, ali novinari su ipak zaobilaznim putem došli do mišljenja igrača jer su ih pitali slažu li se s mišljenjem Milana Badelja koji je jučer rekao da svi moraju zatomiti ego i podrediti se.

– Slažem se potpuno s Milanom. Ovo je reprezentacija, moramo disati svi kao jedan i biti potpora. Ne može igrati svatko. Izbornik ima svoje odluke, netko se s njima slaže, a netko ne, ali moramo znati da svi imamo isti cilj –  boriti se za Hrvatsku i biti što bolji na prvenstvu.

Vecernji.ba