Hrvatska rukometna reprezentacija se nakon Graza preselila se u Beč gdje nastavlja natjecanje drugog kruga Europskog prvenstva i gdje je odmah čeka Austrija, jedan od tri domaćina ovoga prvenstva. Utakmica između Austrije i Hrvatske na rasporedu je danas u  18:15.

Poznate su obje skupine drugog kruga Europskog rukometnog prvenstva.

U skupini I u Beču igrat će Hrvatska, Španjolska, Austrija, Njemačka, Češka i Bjelorusija, dok se u skupini B Europskog prvenstva koja se igra o Malmöu nalaze Mađarska, Norveška, Slovenija, Island, Švedska i Portugal.

Po dva boda u drugi krug donose Hrvatska, Španjolska i Austrija u našoj skupini, te Mađarska, Norveška i Slovenija u skupini II.

Prvu utakmicu drugog kruga Hrvatska će imati će danas u u 18:15 protiv pobjednika skupine B, a to je Austrija. U subotu u u 20:30 sati slijedi susret protiv Njemačke, u ponedjeljak 20. siječnja u 16.00 sati je ogled protiv Češke, a u zadnjem kolu, 22. siječnja slijedi hrvatsko – španjolski okršaj s početkom u 16 sati.

Dvije najbolje ekipe iz svake skupine izborit će plasman u polufinale, dok će trećeplasirani razigravati za peto mjesto.

Hina/Tomislavcity