Gradonačelnik više ne bi smio biti, a Sabor i HSS trebali bi se ograditi od njegova rada – da bi Twitter trebao doći glave Kreši Beljaku danas je pred samoborskom Gradskom upravom zaključila tamošnja oporba.

Nezavisna vijećnica Irena Franceković i HDZ-ov Vladimir Skendrović podsjetili su da je Beljak na već spomenutoj društvenoj mreži kazao da UDBA “očito nije pobila dovoljno emigranata jer znamo tko je radio s… i tko je potencirao ratove od 1991. do 1999. godine”, što smatraju “morbidnom” i “opasnom” izjavom zbog koje bi predsjednik HSS-a trebao dati ostavku na funkciju gradonačelnika Samobora. – Ne želimo da takva osoba predstavlja građane Samobora, da upravlja našom budućnošću i budućnošću naše djece. U vrijeme kad je uzdrmano povjerenje građana u institucije, posebno one koje nas moraju štititi, pozivati na politička ubojstva znači pozivati u rasulo i anarhiju – kazala je Irena Franceković, dodajući da je upravo posljednje desetljeće njezina grada “najsramotnije dosad” jer prosperiteta nema ni u kulturnom ni u industrijskom, ali ni u jednom drugom smislu.

– Ovo nije prvi slučaj da gradonačelnik na takav gnjusan način istupa u javnosti. Ne samo da čini štetu imidžu grada, nego njegove izjave postaju sve opasnije. Čovjek ne vlada sobom, krajnje je vrijeme da se Samobor oslobodi ove napasti – rekao je Skendrović pa odmah objasnio i da se Beljak, zapravo, u Gradskoj upravi pojavi tek četiri do pet puta mjesečno, a među ljudima koji ondje rade vlada “strahovlast jer bez njegova odobrenja ne smiju ništa”.

vecernji.hr