Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva na današnjem sastanku donio je preporuku za Vladu Federacije BiH da ne skraćuje razdoblje zabrane kretanja, piše Večernji list.

Nakon jučerašnjeg sastanka premijera Federacije BiH sa županijskim premijerima, Fadil Novalić je naložio Kriznom stožeru Federalnog ministarstva zdravstva da razmotri potencijalnu relaksaciju epidemioloških mjera, odnosno da policijski sat bude pomaknut s 21 na 23 sata.

Do ove ideje je došlo nakon što su u Sarajevskoj županiji ovoga tjedna relaksirane mjere otvaranjem ugostiteljskih objekata na otvorenom, no ta je odluka donesena s obzirom na trend otpadanja broja novozaraženih i hospitaliziranih u županiji.

Zahtjev za relaksaciju mjere zabrane kretanja dolazi između ostalog i zbog ramazana, ali brojevi u ostatku Federacije Bosne i Hercegovine čini se da nisu dovoljno dobri kao u Sarajevskoj županiji. Ranije je donesena odluka da se ujednači policijski sat u cijelom entitetu, a tako bi trebalo ostati najmanje do četvrtka kada će u Vladi FBiH biti održan sastanak, prenosi Večernji list.